9 600 земеделци от Хасково и областта имат субсидии за деклариране

0

9 600 земеделски стопани от Хасково и областта са получили субсидии през 2018 година от Държавен фонд „Земеделие“, които подлежат на деклариране пред НАП до 30 април тази година, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково.

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички стопани, независимо дали са регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители и независимо какъв вид субсидия са придобили. В декларациите се посочват размера на субсидията и доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, уточняват от НАП в Хасково.

За улеснение на фермерите, Държавен фонд „Земеделие“ е публикувал сайт, където те могат да проверят точния размер на изплатените им суми през миналата година: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка е достъпна с ЕГН. Ако стопаните вече са подали данъчна декларация, но след справка в сайта, установят, че са допуснали неточност, могат да подадат коригираща декларация.

Срокът за нея е също 30 април 2019 г. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана в сайта на НАП на:https://nap.bg/document?id=18377. Повече информация за деклариране доходите на земеделски производители може да се получи на телефон 0700 18 700 в работно време или в офиса на Агенцията по постоянен адрес.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мария Габриел представи бета версията на Каталога на европейските филми

Тържественото шествие по случай 140 години от приемането на Търновската конституция

Затвори