85 години от създаването си празнува ОУ „Св. Климент Охридски“

0

С грандиозен празничен концерт хасковското основно училище „Св. Климент Охридски“ отпразнува 85 години от създаването си. Кметът на община Хасково Станислав Дечев връчи специален приз- кристална статуетка на Света Богородица на директора на училището Гинка Райчева.

„Вие сте наследниците на Централното българско училище в Хасково. Това е наистина изключителна история, която единствено вашето училище може да разкаже днес и да продължи да пише и утре. Всъщност вие много ясно сте го казали и в мотото на днешния празник „Между миналото и бъдещето“. Но аз искам да ви уверя, че училищната история я пишете вие, пишете я сега. Дори нещо повече – вие пишете част от историята на Хасково“, каза в приветствието си кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той заяви, че училище „Св. Климент Охридски“ задава стандартите на образованието в Хасково от много години.

Старско

„Доказахте се като безспорен фаворит сред останалите училища в града. И това не е комплимент. Знаят го родителите, които настояват децата им да учат точно във вашето училище, знаят го и учителите, чиито класни стаи са препълнени с деца, знаят го най-добре децата, които учат и играят тук“, допълни кметът на Хасково и заяви „Искам заедно да продължим да пишем училищната и градската история на успеха“.

Директорът на училището Гинка Райчева поздрави всички настоящи и бивши учители и ученици, благодари на родителите и заяви: „Училището не е само правила и програми. То е преди всичко общуване, емоции, устрем“.

Пред препълнената зала в ОНЧ „Заря“ бивши и настоящи ученици на ОУ “Св. Климент Охридски“ представиха грандиозен спектакъл с много театрални сцени, танци, песни и много споделени емоции.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Без победител в регионалното дерби на Ямача
Без победител в регионалното дерби на Ямача

Стартира второто издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”
Стартира второто издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”

Затвори