84 новозаразени в област Хасково, 3 са починали

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 84 нови положителни случая на коронавирусна инфекция.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 38; Димитровград – 22; Харманли – 7; Свиленград – 6; Тополовград – 1; Любимец – 3; Симеоновград – 3; Минерални бани – 2; Стамболово – 2. Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са преподавател от СУ “Д-р Петър Берон” – Тополовград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици 5 А; 5 Б, 7 А и 7 Б клас.

Старско

Починали са 3 души – жена на 83 години от община Хасково, диагностицирана на 18 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 64 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември, със сърдечно и хронично белодробно заболяване; жена на 75 години от община Хасково, диагностицирана на 19 ноември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване;
За последното денонощие е излекуван един.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1704. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 151. В МБАЛ-Хасково са настанени – 61. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 12. В МБАЛ-Харманли са настанени – 28. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 24.

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 15. На домашно лечение са 973 човека, починали са 89, а напълно излекувани са 491 човека.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Арестуван за 300 кг хероин обяви гладна стачка
Поискаха отвод на прокурора по делото за 300 кг хероин, съдът отказа

Антон Иванов е човекът на Цветанов за Хасковско
Антон Иванов е човекът на Цветанов за Хасковско

Затвори