80 нови с COVID-19 в областта, сред тях медицинска сестра и двама учители

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 80 нови положителни случая на коронавирусна инфекция.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 26; Димитровград – 18; Харманли – 12; Свиленград – 9; Тополовград – 8; Симеоновград – 4; Ивайловград – 1; Стамболово – 2. Сред положителните лица е медицинска сестра от МБАЛ-Хасково. Сред новозаразените са и преподавател от ОУ “Алеко Константинов” – Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от 2-ри клас. Положителен е и преподавател от СУ “Любен Каравелов” – Димитровград, а под карантина са поставени по един клас от 3-ти, 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми клас.

Старско

През изминалото денонощие са починали 3 души. Това са мъж на 77 години от община Хасково, диагностициран на 10 ноември, с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване; мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 18 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 77 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване.

Излекувани са 2 души. Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1774. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 143. На домашно лечение са 1046 човека, починали са 92, а напълно излекувани са 493 човека.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3983 нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в страната при направени 9 786 PCR теста. Това показват данните на Националния информационен портал. Активните случаи са 81 252, от които 5 942 са хоспитализирани. В тежко състояние и в интензивни отделения са настанени 383 души. През изминалото денонощия броят на починалите отново надхвърля 100 – 129 души са загубили битката с болестта. Излекувани са 1061 души.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МБАЛ-Хасково
Без специализирана болница за COVID-19 в Хасково

Слухове пълнят Харманли с мигранти, а лагерът е почти празен/видео/
“Възраждане”: Има отново краста в бежанския лагер

Затвори