8 задържани при акция на МВР в Харманли и Симеоновград

0
Divel

На територията са работили съвместни екипи на криминалисти, икономически полицаи, униформени и служители на РИОСВ-Хасково.

Участвали са 6 екипа, 32 полицая, 12 служебни автомобила и са били изградени 6 контролно-пропускателни пункта. В хода на операцията са задържани 8 лица, 3 от които криминално проявени.

Старско

Задържан е 33-годишен извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В „Рено“-то му, паркирано пред склада са намерени инкриминираните хранителни продукти и перилни препарати. При обиск в него са открити близо 15 000 лева.

Полицаите са разкрили и 2 случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил „Рено“, шофиран от 43-годишен новозагорец и от дом в Симеоновград са иззети 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в с.Свирково. В двор на склада са открити 60 МПС, 23 от които излезли от употреба, за което служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

Издирено е лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност в немаловажен случай. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг, шофиращ колата си с над 1,2 промила алкохол.

В акцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 лица. Съставени са 16 акта – 11 от тях по ЗДвП, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и 4 бързи производства.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Фотографът - художник Светлозар Недев показа 27 платна живопис
Фотографът – художник Светлозар Недев показа 27 платна живопис

Над 10 милиона е бюджета на националния курорт Минерални бани
В Минерални бани приеха програми за спорта и културата

Затвори