8 пощи в Хасковско приемат данъчни декларации

0

8 пощенски станции в Хасковска област приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица, съобщават от офиса на НАП. Двама клиенти вече са подали документи по този начин.
Декларации приемат централните пощенски станции в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от „Български пощи“ в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

Служителите са обучени в реда по прием на формулярите и следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение, уточняват от хасковския офис на НАП.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва от клиентите на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране. Най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, който е първият работен ден след почивния 30 април.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Сирни Заговезни - кукери прогониха злите сили (фоторепортаж)
Златен медал за кукерите на “Лъджа” от “Сурва” в Перник (ВИДЕО)

18-годишен задържан за откраднатите пушки в Харманли
Арестуваха мъже държали торба марихуана

Затвори