73 нови случая на COVID-19 и четирима починали

0
Divel

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 73 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, четирима починали, 47 излекувани и 194 са поставени  дози ваксина.

Разпределението на положителни лица по общини е: Хасково – 40; Димитровград – 14; Харманли – 5; Свиленград – 6; Любимец – 1; Тополовград – 5; Стамболово – 1; Маджарово – 1. Починали са: жена на 67 години от община Хасково, диагностицирана на 5 март; мъж на 80 години от община Димитровград, диагностициран на 9 март; мъж на 72 години от община Харманли, диагностициран на 8 март; мъж на 67 години от община Свиленград, диагностициран на 8 март.

Старско

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 6260. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 248. В МБАЛ-Хасково са настанени – 90. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 21. В МБАЛ-Харманли са настанени – 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 59. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 25. В МБАЛ-Хигия са настанени – 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 27. На домашно лечение са 1224 души, починали са 378 и напълно излекувани – 4410 души.

Сред положителните лица, диагностицирани през изминалите дни, е: Учител от СУ “Проф. д-р Асен Златаров” – с. Минерални бани, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от VI, VII и IX клас; Помощен персонал от ЦСМП в Симеоновград.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасково се събуди с мартенски сняг
Хасково се събуди с мартенски сняг

Извор изтърва Загорец
Извор изтърва Загорец

Затвори