62 са вече излекуваните от COVID-19, заразените достигнаха 648 (ВИДЕО)

0
Divel

648 са потвърдените случаи на коронавирус у нас. Добрата новина е, че има 8 нови души, преборили заразата и така общият им брой вече е 62. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Новите доказани за последните 24 часа са 24, от които 12 са настанени в болница. Изследвани са 376 души. Това е увеличение от 3,8%, спрямо вчерашния ден.

Старско

От новите случаи 15 са в София, Кърджали – 2, Пазарджик – 1, Велико Търново – 3, Сливен – 1, Смолян – 1, Бургас – 1.

Има нови трима заразени от медицински персонал. Става въпрос за санитар от “Пирогов”, работещ в зона на коронавирус, лаборантка от Кърджали и санитарка от Кърджали. Така общият брой на заразените от медицински персонал е 36.

Починалите с коронавирус са 26 души. Активните болни с инфекция са 560. От всички 648 диагностицирани – 363 (56%) са мъже и 285 (44%) жени.

“С опяване на времето се наблюдават множество групи хора с бири в ръка и без бири. Най-малкото, което ще предложим е задължително носене на маски на определени места. В някои от хранителните вериги и аптеки имат изискване да се носят маски. Едно от много неприятните неща, което можем да си причиним сами и заради една малка част от населението, е да се провали целият модел”, каза генерал Мутафчийски.

На въпрос дали болните от туберкулоза имат имунитет срещу коронавируса, генерал Мутафчийски заяви: “Болните от туберкулоза имат имунитет срещу туберкулоза. За сега това е една научна хипотеза, която няма потвърждения, но има наблюдения, че в страните, в които имат имунизационен календар смъртността и заболеваемостта е по-малка.”

“Горещо препоръчваме хората да си останат вкъщи по времето на празниците, защото това е единественото нещо, което би ги предпазило да не се заразят”, напомни генералът. И допълни: “Все пак нека уважаваме 99 процента от населението на България, което спазва правилата и се чувства провалено от 0,1% от обществото, което не иска да спазва мерките”, заключи Мутафчийски.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
36-годишен нарушава карантината си, сбива се
36-годишен нарушава карантината си, сбива се

Бойко Борисов посети хасковски цех за предпазни маски (ВИДЕО)
Бойко Борисов посети хасковски цех за предпазни маски (ВИДЕО)

Затвори