6-годишно дете и жена на 74 г. са новите с COVID-19 в Хасковско

0
Divel

Два нова случая на коронавирус са регистрирани на територията на Хасковска област, информират от областния кризисен щаб.

74-годишна жена от община Димитровград е отчела положителен резултат за наличието на инфекцията. На 2 август тя е била преместена в ОАИЛ на МБАЛ-Хасково. Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за нов положителен случай на коронавирусна инфекция. Касае се за дете на 6-годишна възраст. Момичето е поставено под домашна карантина, а контактните лица са установени.

Старско

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 102 проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково са взети 95 проби. 48 от тях са взети на потребители и персонал в Дома за стари хора “Кенана”- Хасково и 41 на Дома за възрастни хора със сетивна нарушения – Хасково. Резултати им все още се обработват. Останалите 6 проби, взети от РЗИ-Хасково, са контролни на 4 жени на 34, 50, 60 и 23 години от община Хасково, на мъжа на 36 години също от община Хасково и на мъжа на 45 години от община Тополовград. Пробите са отчели отрицателен резултат.

От МБАЛ-Хасково са взети 7 проби за наличие на COVID 19. Четири от тях са втора контрола на семейството от община Димитровград – мъж на 48 г., жена на 43 г. и децата им на 7 и 17 години. Пробите са отчели отрицателен резултат. Две са първа контрола на мъжа на 60 г. от община Хасково и жена на 55 г. от община Свиленград. Те също са отчели отрицателен резултат и предстои да бъдат изписани през днешния ден и поставени под 14-дневна домашна карантина. Седмата проба е положителната възрастна жена от Димитровград.

От взетите от РЗИ-Хасково на 3 август сто 43 проби на потребители и персонал в Дома за стари хора “Кенана”- Хасково, всички са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 95. За последното денонощие са потвърдени 2 нови случая.

255 души са регистрирани с коронавирус у нас през последното денонощие при направени 5 325 пи си ар теста, сочат данните на Единния информационен портал. За последните 24 часа са регистрирани и нови 11 смъртни случая, а излекуваните са 280.

В интензивни отделения все още се лекуват 41 болни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ЦСКА пречупи коравите хървати/ВИДЕО+СНИМКИ/
Публиката обратно по стадионите, но при строги мерки

За три часа протестиращи блокираха АМ "Марица" (ВИДЕО)
За три часа протестиращи блокираха АМ “Марица” (ВИДЕО)

Затвори