55 нови с COVID-19, 7 починаха

0
Divel

55 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие.

Лицата са от общините Ивайловград, Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Симеоновград, Любимец, Тополовград, Маджарово. От новите случаи има ученичка от 10б клас от “Захари Стоянов” – Харманли. Карантинирани са 16 ученици и 6 учители.

Старско

161 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Починали за последното денонощие са: мъж на 31 г. от община Любимец, жена на 76 г. от Ивайловград, мъж на 73 г. от община Свиленград, мъж на 75 г. от община Хасково, мъж на 81 г. от община Димитровград, мъж на 77 г. от община Любимец, жена на 67 г. от община Хасково.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 12620. Излекувани са 10202 лица. Починали са 830 души.

За изминалата седмица са извършени 323 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Проверени са 36 заведения за обществено хранене, 130 търговски обекти, 5 нощни заведения, 93 обекти с обществено предназначение, други 51 обекти/бензиностанции и други/ и 8 лечебни заведения. Извършени са 37 проверки от общинската администрация в общините Тополовград, Симеоновград и Хасково. От всички извършени проверки три са съвместни – извършени от РЗИ и ОДБХ. Връчени са три предписания.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Облачно с краткотрайни превалявания от дъжд
Оранжев код за обилни валежи в Хасковска област

Осем служители на НАП в Хасково с отличие за 30 години стаж в Агенцията
Осем служители на НАП в Хасково с отличие за 30 години стаж в Агенцията

Затвори