544 пункта за технически прегледи предават измерванията електронно 

0

От 22 юли всички пунктове за технически прегледи трябва да подават данните от прегледа електронно към Автомобилна администрация. Това е крайният срок за свързване на уредите към информационната система на агенцията. Така данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в нея. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена, предупреждават от транспортното министерство.

С цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април ИА „Автомобилна администрация“ издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само, ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Николай Вълчев- почетен гражданин, Илка Александрова с почетен знак на Хасково
Николай Вълчев- почетен гражданин, Илка Александрова с почетен знак на Хасково

„Алегро“ чества юбилей с „Лешникотрошачката“
„Алегро“ чества юбилей с „Лешникотрошачката“

Затвори