51 са заразените с COVID-19, ограничават полетите

0
Divel

51 са вече установените заразени с коронавирус в България, двама са починалите към днешна дата.

Един от заразените е във Варна, 2-ма остават в Габрово, 4 са в Плевен, съобщи ген. Мутафчийски. В Стара Загора няма положителна проба на COVID-19, там се изледват и пробите от нашата област за заразата.

Старско

Работодателите, които имат намерение да съкращават работници, заради затруднено потребление и затваряне на дейността, нека не го правят. Държавата може да поеме част от задълженията им, каза министърът на икономиката Владислав Горанов. Те могат да кандидатстват за субсидиране на 60% от възнагражденията на техните служители за период от един месец.

От 24 часа във вторник се въвежда ограничение за полетите от Италия, Испания, Китай и Южна Корея. Дава се възможност в понеделник и вторник, нашите сънародници да се приберат в родината си, ако желаят, с ясното съзнание, че ще бъдат поставени под карантина. Съветът към тези, които имат намерение да пътуват с личния си автомобил в Европа, е да не го правят, защото по всички гранични пунктове има наложени ограничения.

20 млн лева ще бъдат заделени по линия на ОП “Човешки ресурси” за допълнително възнаграждение на хората, които работят на първа линия – лекари, медицински сестри, санитари, служители на Центровете за спешна помощ. Всеки от тях ще получи по 1 000 лв допълнително на месец. Допълнителни 20 млн лева ще бъдат дадени на общините за подкрепа на съществуващата патронажна грижа. Тя ще обхване и хората под карантина и самотноживеещите, на които социални работници ще разнасят храна, лекарства и дезинфектанти.

Създава се логистично – координационен център, който ще обезпечи по най-бърз начин нуждата от защитни материали и оборудване за тези, които имат нужда – социални служители, полиция, гранична полиция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Японска череша
Японска череша

Румен Радев: Вярвам, че заедно и обединени ще се справим
Румен Радев: Вярвам, че заедно и обединени ще се справим

Затвори