50 години Езикова гимназия: Различната гимназия

0
Divel

Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” отбеляза тази вечер своя 50-годишен юбилей. Емоционален концерт събра поколения учители и ученици и напълни зала “Дружба”.

“Честит юбилей! Този юбилей отбелязва една важна точка от пътя, по който е поела Езикова гимназия преди повече от 50 години. Точката на зрялост, точката на постигнат висок авторитет, постигнато реноме, което е известно в цялата страна и по света. Езикова гимназия е различната гимназия, защото е кауза. Езиковата ще бъде това, което е, докато продължава да бъде кауза и за учениците, които са в нея, и за учителите, които работят. Езикова гимназия е ниво и съдба. Тя е съдба за учителите, които са започналия своя професионален път в гимназията и са го завършили в гимназията. Едно училище, с което са станали неразделни. Те са винаги били и ще бъдат част от Езикова гимназия. Езиковата е съдба и за всеки един, който е преминал през нея, защото тя не е само мястото, където някой е учил 5 години или място където е срещнал своята голяма любов, най-добрите приятели, Езиковата гимназия е онова, което остава завинаги в сърцето. Училището е огледално на учителите, които работят в него. Ако не сме заедно, ако не сме сплотени и не сме отговорни към своята кауза и своето призвание, ние няма да отговорим на високите очаквания, които поставят поколенията, преминали през Езикова гимназия преди нас.” Това заяви презсълзи в словото си директорът на гимназията Деян Янев.

Старско

Кметът на Хасково Станислав Дечев удостои с кристална статуетка на Света Богородица гимназията. Дечев сподели, че когато едно училище празнува 50 години от създаването си – празнуват хиляди хора. „Но когато празнува Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров – празнува цяло Хасково!“ Станислав Дечев поздрави всички бивши и настоящи преподаватели и ученици и им пожела Божията майка да ги закриля. Веднага след като връчи кристалната статуетка на Света Богородица, кметът се обърна към всички в залата с думите: „Имам една лична молба към всички. Където и да сте, казвайте по-често и по-силно Аз обичам Хасково!“

Началникът на регионалния инспекторат по образование Христина Боева връчи на директора на гимназията плакет и почетна грамота за доказания принос и професионализъм.

На честването бе и бившият дългогодишен директор на гимназията Пенка Делиева.

В началото на концерта чрез кратко видео бе представена богата история на хасковската гимназия. Бяха отправени и няколко видео поздрава от бивши възпитаници. След това на сцената се изявиха настоящи ученици, мажоретният състав към Младежкия център, духовият оркестър към община Хасково, ансамбъл “Златна тракия”, балет “Рона”. Музикални поздрави отправиха Дария Боева и Петя Кенанска. Рок парчета бяха изпълнени от бивши и настоящи ученици.

По-рано на площад “Атлантически” бе открита изложба, която представя различни исторически факти от дейностите на училището. След това празнично шествие се отправи към зала “Дружба”, където се проведе концертът.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Училището в Маджарово отпразнува 1 век/ВИДЕО/
Училището в Маджарово отпразнува 1 век/ВИДЕО/

Областният управител даде старта на "Вълшебен свят"
Областният управител даде старта на “Вълшебен свят”

Затвори