5-ма нарушиха карантината си в Хасковско, издирват девойка

0
Divel

Петима души в Хасковска област са нарушили карантината си, против разпространението на коронавируса у нас. Вследствие на това са образувани 5 досъдебни производства от Окръжна прокуратура – Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Районните прокурори в областния град работят по случай за това, че на 22 март, 25-годишен мъж, който се е завърнал от чужбина, е нарушил карантината си. Той е напуснал дома си и отишъл на риболов, като бил проверен от полицейски служители и върнат в жилището си в хасковско село.

Старско

В Любимец издирват 19-годишна девойка, напуснала карантината си. Тя се е завърнала от чужбина.

59-годишна жена от Харманли, която се е прибрала от чужбина, не е спазила предпазните мерки, предписани от РЗИ и е заминала за Брюксел. В града на Белоногата и 49-годишен мъж е нарушил карантината, като е бил върнат в дома си с полиция.

В Ивайловград 41-годишен мъж излязъл да се разходи из града, докато през това време е бил под карантина, след като се е прибрал от чужбина. Полицията го е върнала в дома му.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. Според закона неспазването на карантинния период, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание „лишаване от свобода“ до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

От областната дирекция на МВР в Хасково призовават жителите на областта, строго да спазват задължителната карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. С направените изменения в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаването на мерки, свързани с разпространението на епидемията. Това е отговорност както към себе си, така и към останалите.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Топката е в полето на новия кмет
Футбол ще има, но през май

Нови 11 случая на коронавирус у нас, заразата взе нови две области (ВИДЕО)
Осигуряват дезинфектанти на домоуправителите в Димитровград

Затвори