48 нови с коронавирус в областта, сред заразените са лекар и три медицински сестри

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 48 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. 3-ма са починали.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 16; Димитровград – 12; Харманли – 2; Свиленград – 10; Тополовград – 3; Симеоновград – 2; Ивайловград – 3.

Старско

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: две медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, медицинска сестра от доболничната помощ от община Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково. Положителен е дал и преподавател от ПМГ “Иван Вазов” – Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от два -11-ти и един 12-ти клас.

Починали са: мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 16 ноември, с хронично неврологично заболяване; жена на 80 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с хронично неврологично заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1824. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1086 човека, починали са 95, а напълно излекувани са 493 човека.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Топката е в полето на новия кмет
Отложиха мача на “Хасково”, 8 от “Спартак” с COVID-19

21 Ноември - Ден на християнското семейство/Въведение Богородично/
21 Ноември – Ден на християнското семейство/Въведение Богородично/

Затвори