46 нови с COVID-19 в Хасковско, заразата взе нова жертва

0
Divel

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 46 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и един починал.

Новите случаи по общини са както следва: Хасково – 18; Димитровград – 7; Харманли – 5; Свиленград – 10; Симеоновград – 2; Любимец – 2 и Минерални бани – 2;

Старско

Сред заразените е медицинска сестра от доболничната помощ в община Хасково.

Починала е жена на 82 години от община Свиленград с диабет и сърдечно заболяване. Тя е била приета в МБАЛ-Свиленград на 28 октомври и ден по-късно е диагностицирана, след което жената е интобирана и на 30 октомври е починала.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 699. Общо хоспитализираните лица са 85. В МБАЛ-Хасково са настанени 55. В МБАЛ-Свиленград са настанени 15. В МБАЛ-Димитровград са настанени 5. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 294 човека, починали са 42, а напълно излекувани са 278 човека.

2891 са новите случаи на коронавирус у нас. Направени са 12 634 PCR теста. С това общият брой на заразените в страната става 51 041.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изпратиха в заслужена пенсия Петко Каневски
Изпратиха в заслужена пенсия Петко Каневски

Германия обяви цяла България за рисков регион
Германия обяви цяла България за рисков регион

Затвори