42 000 къса контрабандни цигари задържаха митничари

0

Митническите служители откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация.

Превозното средство пристига на МП Капитан Андреево на 21.06.2022 г. на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии (42 000 къса) цигари с марка Parliament и Marlboro без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

Старско

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през месец юни те са над 420 000 къса. Установени са 143 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
52 стъпки за по-зелен град
52 стъпки за по-зелен град

Община Хасково е домакин на бизнес-форум „Как да бъдем успешни на румънския пазар“
Община Хасково е домакин на бизнес-форум „Как да бъдем успешни на румънския пазар“

Затвори