40 литра на кв.м. дъжд в Маджарово, ситуацията в областта засега е спокойна

0
Divel

Обстановката в област Хасково след падналите валежи към момента е нормална.

Няма подадени сигнали за бедствия. Повишаване на водата в речните корита се отчита в нивата на река Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълтият праг на предупреждение. Водното ниво на река Сазлийка при Симеоновград и нивото на язовир Ивайловград също са под жълтия праг на предупреждение.

Старско

По данни на Метеорологичната обсерватория в Хасково в периода 09-11 януари най-слаби валежи се отчитат в северната част на областта – около 15 – 25 литра на квадратен метър, като най-малко дъжд е паднал в района на община Димитровград – около 16-20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово количествата валежи са около 20 – 30 литра на квадратен метър. В най-южните части на областта валежите са около 30 – 40 литра на квадратен метър, като сумарно за този период най-много дъжд се е излял в община Маджарово, около 40 литра на квадратен метър.

Напомняме, че днес за Хасковска област е обявен оранжев код за валежи. Областният управител на област Хасково държи връзка с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия, и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково
Започна данъчна кампания 2021 г.

Шофьорка отне предимство, друга без документи
Шофьорка отне предимство, друга без документи

Затвори