40-годишен мъж задържан за причиняване на смърт

0
Divel

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем А.М., на 40 г., за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нанесени две средни телесни повреди, изразяващи се в разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл. 124 ал. 1 пр. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият А.М. и пострадалият С.М., на 62 г., се познавали. Те живеели в различни жилища в гр. Димитровград. Обвиняемият А.М. бил зет на жената на пострадалия С.М.

Старско

На 8.01 2020 г., двамата първоначално се скарали в дома на зетя, защото А.М. обвинил С.М., че му е счупил с камък стъкло на прозорец на дома му. С.М. отричал. По –късно обвиняемият отишъл в дома на пострадалия и поискал от него да му даде 200 лева за ремонт на прозореца. Пострадалият отказал и отново му обяснил, че не е повредил стъклото. Обвиняемият А.М. се ядосал и започнал да го удря с юмруци по главата и тялото, съборил го на земята и му нанесъл силни ритници, като му причинил – тежки гръдна и белодробна травми. По-късно пострадалият е бил приет в болницата в гр.Хасково, като на 17 февруари 2020 г. е подал сигнал в полицията за побоя.

Първоначално в Районна прокуратура – Димитровград по случая е било образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда. На 9 март 2020 г. по делото е получено уведомление, че пострадалият С.М. е починал, като от съдебномедицинската експертиза е установена причинно-следствена връзка между настъпилата смърт и нанесения побой. От 10 март 2020 г., досъдебното производство е прието по компетентност в Окръжна прокуратура – Хасково, предвид наличните доказателства за престъпление по чл.124 ал.1 пр.1 от НК.

Обвиняемият А.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пенсионери се страхуват от опашките в КАТ заради COVID-19
Пенсионери се страхуват от опашките в КАТ заради COVID-19

Окончателно: Четирима болни от коронавирус в България
23 са общо случаите на COVID-19 у нас/обновена/

Затвори