4 приза за хасковлии от годишните награди „ВДЪХНОВЕНИЕ“ 2023 на СОЛИ

0

4 награди взеха хасковлии и една димитровградчани от провелата се церемония в Пловдив на СОЛИ. Това бе Втората церемония на годишните награди „Вдъхновение“ 2023 на „Съюз на организациите за любителско изкуство“. Имаше 31 номинации в 6 категории и 11 направления в различните изкуства с участници от цялата страна.

В категория за ученици от VII до IX клас награда „Вдъхновение“ в танцово изкуство спечели Зорница Георгиева от сдружение „Спортен клуб РОНА“ от Хасково, а във вокално изкуство – Дария Тонева от „Академия за таланти“, Димитровград. Наградите връчи Кристина Димитрова – член на УС на СОЛИ.

В категория за ученици от X до XII клас награда „Вдъхновение“ в танцово изкуство с равен брой гласове спечелиха Елена Тодева от ТСК „Тангра“, Хасково и Денислава Томова от сдружение „Спортен клуб РОНА“, Хасково. Наградата връчи Петър Немски – член на УС на СОЛИ.

В категория Колективни награди в танцовото изкуство, раздел „Съвременен танц“ наградата спечели сдружение „Спортен клуб РОНА”, гр. Хасково. Връчи я Сава Драгунчев – Изпълнителен директор на Национален фонд „Култура“.

Председателят на СОЛИ Милена Налбантова отличи в категория “Колективни награди във вокалното изкуство” Вокално триo „Colored voices” от арт център „Палитра“, град Добрич.

В категория Творец с особен принос в сферата на изкуството за 2023 г наградата спечели Кристиан Костов – Председател на НЧ „Бяла Анаста-2016“, град Ловеч. Наградата връчи Дорина Инджова, носител на награда за цялостно творчесто на годишни награди „Вдъхновение“ 2021-2022.

Част от участниците поздравиха гостите на церемонията със свои изпълнения, а празничната атмосфера и уважението на официалните лица са доказателство за ролята на творците и работещите в сферата на любителското изкуство в страната.

Организаторите отправиха специални благодарности към Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България за оказаната чест и подкрепа, като от името на членовете на Съюза бе поднесен плакет и Грамота „Вдъхновител“ за подкрепата към любителското изкуство. Плакети „Вдъхноветел“ бяха връчени на Силва Хачерян – Директор дирекция в Министерството на културата и на Кръстю Кръстев – Министър на културата. Сава Драгунчев получи авторска награда за подкрепата на Национален фонд „Култура“ към любителското изкуство и дейността на СОЛИ.

Наградите „Вдъхновение“ са авторски статуетки, изработени от художника Стефан Петров от София, символизиращи както логото на СОЛИ, така и безкрайността и силата на изкуството, необятността на творческото въображение, идеи, фантазия и вдъхновение.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пътничка пострада, шофьор избяга от местопроизшествие
Заловиха подпийнали водачи и един с дрога

Тарашиха Коледните къщички, заловиха кюстендилец с ментета на границата
Хванаха банда крадци, шетали из Меричлери и Горски извор

Затвори