4 милиона лева има да взема Хасковският окръжен съд/ВИДЕО/

0
Divel

Над 4 милиона лева са несъбираемите вземания на Окръжен съд – Хасково за последните 4 години.

Те са от наложени санкции на осъдени лица, най-вече по дела за контрабанда. Това отчете днес председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова след представянето на Годишния доклад за дейността на съда.

Старско

По този вид дела се налагат високи санкции – от 10 000 до 150 000 лева, които се начисляват като вземания, обаче остават несъбираеми. „Изпълнителните листове се изпращат в НАП, тъй като това са публични вземания и трябва да влизат в държавния бюджет. НАП прекратява изпълнителните производства, като изрично ни пишат, че в масивите не могат да се установят нито движимо, нито недвижимо имущество по отношение на задължените лица, както и активи, срещу които може да се насочи принудителното изпълнение“, затова задълженията се характеризират от НАП като несъбираеми такива, обясни Тянкова.

Забелязва се значително намаляване на исканията за СРС-та /специални разузнавателни средства/. През 2019-та исканията са 106, 16 са получили отказ, 4 – частичен отказ.

През 2018 г. исканията са били 129, през 2017 г.– 136. Намалението се дължи и на създаването на специализираните структури – специализираният съд и прокуратура.

Като цяло Окръжният съд в Хасково е с натовареност под средната за страната. За районните съдилища тя е над средната за страната, с изключение на съда в Ивайловград.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
3 230 лв. събра с благотворителен концерт ДМЦ в Димитровград
3 230 лв. събра с благотворителен концерт ДМЦ в Димитровград

Откриха наркотик в двама свиленградчани
Окрадоха 11 кг салами и златен ланец

Затвори