4 месеца условно за 17-годишен, държал дрога и ударил полицай

0
Divel

„Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, отложено за срок от 1 година и 6 месеца получи 17-годишен ученик за държане на наркотик и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Присъдата на Районен съд – Хасково бе произнесена след постигнато споразумение с прокуратурата, в което подсъдимият Д.П.П. се признава за виновен по повдигнатите му обвинения. Той получи и наказание „обществено порицание“ чрез обявяване на съдържанието на споразумението пред съучениците му.

Към него бяха повдигнати две обвинения. Първото е затова, че в периода 14.12.2020 г. до 26.01.2021 г., в Хасково, при условията на продължавано престъпление, момчето е държало високо рискови наркотични вещества – коноп /марихуана, канабис/ с тегло 3,89 грама на стойност 23,34 лева и коноп /марихуана, канабис/ с тегло 34,44 грама на стойност 206,64 лева. Наркотикът е отнет в полза на държавата.

Старско

Второто обвинение бе затова, че на 26.01.2021 г. е причинил лека телесна повреда на полицейски инспектор в Група „Териториална полиция“ на Сектор „Охранителна полиция“ към РУ- Хасково.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Венко Павлов завоюва бронзов медал в Ямбол
Венко Павлов завоюва бронзов медал в Ямбол

Съдия Христо Георчев от Свиленград напуска системата с почетно отличие
Съдия Христо Георчев от Свиленград напуска системата с почетно отличие

Затвори