37 „златни сватби“ в Димитровград (видео)

0

37 „златни сватби“ празнуват в Димитровград днес. Двойки, сключили граждански брак през 1972 г. си казаха отново „Да“ в организирания от общината ритуал, воден лично от кмета Иво Димов.

За тях отново звуча Менделсон и те повторно си дадоха обет за вярност. Кметът Иво Димов с усмивка призна: „Ако жена ми ме изтърпи 50 години сигурно ще съм много щастлив“, като посочи, че всяко от тези семейства е пример. Семейството е сред основните фундаменти за силна държава, подчерта той.

37 „златни сватби“ в Димитровград (видео)
Сключилите граждански брак през 1972 година в Димитровград двойки местната администрация зарадва и с подаръци- по бутилка червено вино със златен етикет и копие от подписания преди половин век акт, който в общинския регистър се пази 130 години.

Домакин на тържеството бе местният ресторант „Балкантурист“, работил и преди половин век. Организаторите на „Златната сватба“ се постараха да пресъздадат атмосферата от 1972 г. и с презентация на предоставени от семействата сватбени снимки.

37 „златни сватби“ в Димитровград (видео)

Всяка от двойките има своята рецепта за здрав и хармоничен брак. Димитър и Недялка Димитрови от харманлийското село Българин се радват на сина и двамата си внуци, с които се гордеят. Днес те живеят в димитровградското село Брод, а 50-годишнината на брака си предстои да честват на 26 ноември. Златната рецепта по думите им е търпение, толарентност, отстъпки и от едната и от другата страна.

За тържеството днес двамата донесоха и оригиналното си свидетелство за сключения граждански брак. Веднага след казармата се взехме, така беше през социализма, разказа 71-годишният Димитър Димитров. И двамата с 69-годишната му съпруга Недялка бяха категорични, че никога не са съжалявали за направения избор и посъветваха младите да не се страхуват от това да сключат брак.

Разбирателство, обич, разговори и баланс препоръчаха и другите златни семейни двойки.

От общината в Димитровград организират за първи път инициативата, но са категорични, че тя ще се превърне в традиция за Деня на християнското семейство 21 ноември.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
7 бона гаранция за 44-годишния обвинен за педофилска мрежа (видео)
7 бона гаранция за 44-годишния обвинен за педофилска мрежа (видео)

Делегация от Свиленград на международно изложение в Римини
Делегация от Свиленград на международно изложение в Римини

Затвори