35 години кал и тиня на улица “Пионер”/ВИДЕО/

0
Козирог

Хасковската улица “Пионер” се превърна в блато след днешния дъжд.

Причината е запушена канализационна шахта, коиято не може да поеме мръсната вода. Проблемът е от години, но не се решава, жалват се хората. След пороя цялата улица се наводнила, а водата стигнала до коляно и влязла в дворовете на къщите, оплакваха се живущите там. Миризмата е нетърпима, казват хората. Потърпевшите се страхуват от евентуални зарази, казват, че има и много комари.

Старско

Целият двор на къща на ул.”Пионер” 2 е наводнен, оплакаха се собствениците. Те се обадили на телефон 112, но нямало никаква реакция. От пожарната отговорили, че това не е тяхно задължение. Наводнена е и съседната къща на ул.”Пионер” 4. Хората са принудени да газят във вода и кал. Във водата за малко не се удавило и кучето кавказка овчарка, разказа стопанинът му Павел Колев.

На съседната улица “Правда” също са наводнени две къщи. Там ситуацията е идентична. Василка Славова разказва, че децата тук, в квартал “Изгрев”, са принудени да играят в тази мръсотия.

По думите на живеещите, те редовно почистват шахтите, но продължавали да се пълнят и да преливат. Според живеещите каналът се запушвал от боклуци, които идвали от близкото дере. Споделят, че са вадили дори трупове на животни.

Вече 35 години е този проблем, жалват се хората и настояват институциите да си свършат работата, за да не газят при всеки дъжд в блато в 21 век. В случая общината и ВиК.

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Силна буря удари Хасковско
Силна буря удари Хасковско

Общински съвет - Хасково
Беливанов повторно внася искането общината да изтегли кредит

Затвори