340 000 щатски долара намериха митничари в микробус

0
Недекларирана валута – 340 000 щатски долара, с левова равностойност от 622 291 лева откриха митническите служители при проверка на пътнически микробус.
Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция “Митници”, ГД “Борба с организираната престъпност”, ГД “Гранична полиция” и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.
На 15.06.2024 г. на пункта пристига микробус с чуждестранна регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, са пътували седем пътници от Украйна през България за Турция. Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. При щателна митническа проверка на превозното средство във фабрична кухина зад телевизора в пътническия салон се установява, че са укрити голямо количество банкноти – щатски долари. Общата сума на установената валута е 340 000 щатски долара с левова равностойност 622 291 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора Района прокуратура-Хасково-Териториално отделение-Свиленград.
Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пострадало малко куче се нуждае от помощ
Пострадало малко куче се нуждае от помощ

Рона се върна със златни медали от конкурс в Ловеч
Рона се върна със златни медали от конкурс в Ловеч

Затвори