31 се записаха за доброволци в община Хасково

0
Divel

Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса.

Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кв.„Бадема“, кв.“Изгрев“, парк „Днепър“, централна градска част. Работата продължава през целия ден, като на дезинфекция ще бъдат подложени всички места, където минават повече хора или се разхождат домашни любимци. Община Хасково напомня на всички граждани, живеещи в жилищни блокове, че дезинфекцията на общите части е задължение на етажната собственост.

Старско

Във връзка с координацията на работата и по решение на МС и НСОРБ доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на общинските власти в следните направления: Подкрепа на медицински заведения, Подкрепа на социални служби и РЗИ, Подкрепа на службите по реда и КПП в областните градове

В община Хасково до момента волята си за доброволческа работа са заявили 31 човека. Телефонът за записване е 088 48 40 222.

От общината очакват готовност за доброволческа работа от пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст, които след обучение и инструкции за безопасна работа, ще бъдат насочени в дейности за подпомагане на хората от община Хасково и институциите за поддържане на реда и мерките за сигурност, въведени с обвяването на извънредното положение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Бойко Борисов инспектира ГКПП"Капитан Андреево"
Бойко Борисов инспектира ГКПП”Капитан Андреево”

Шивач крие дрога в Мерцедес
Шивач крие дрога в Мерцедес

Затвори