3 загинали и 7 ранени деца през лятото в Хасковско, започва акция

0
Divel

Три деца до 17-годишна възраст и седем са ранени при 11 катастрофи в Хасковска област, съобщават от областната дирекция на МВР. Данните са за летния период от юни до септември.

За първия учебен ден от “Пътна полиция” започват традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Пътните полицаи вече са започнали своите срещи с ръководители на детски градини и училища. Съвместно с представители на общините се проверяват пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения в областта.

Старско

Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 21 септември – „Ден без загинали на пътя“. Успоредно с това ще продължат и полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението.

Традиционно, преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
До час отварят АМ "Марица", опашката е 3 км/ВИДЕО/
За кратко спират движението по “Марица”, израждат електропровод

Издирват 14-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден
Издирват 14-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден

Затвори