3 тона спирт пристигат утре в Хасково, заболелите у нас от COVID-19 са вече 242

0
Divel

3 тона ще пристигат утре в Хасково, съобщиха от областна администрация. Спиртът ще бъде предназначен за лечебните заведения в областта.

Те са разпределени към РЗИ Хасково по линия на логистично-координационния център за разпределение на защитни материали. Това съобщи по време на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова. Всяко лечебно заведение ще направи своята заявка за необходимите количества спирт до утре. След това под надзора на служители от Пожарна безопасност и защита на населението спиртът ще бъде разпределен.

Старско

Очаква се още утре РЗИ Хасково да получи 4 000 маски. Те също за предназначени за работещите на първа линия в здравните заведения. По 50 броя маски МП 70 и защитни комплекти за еднократна употреба ще бъдат предоставени на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, и по 30 бр. от същите защитни материали на по-малките общини.

Областният оперативен щаб подкрепя заповедта на директора на РЗИ – Хасково за спиране на работа на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито. Щабът аргументира решението си с мотива, че машините са предпоставка за струпване на хора, а контролът върху редовната им дезинфекция им е невъзможен.

На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 22 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България. Така общият брой на заболелите е 242.

16 от новините случаи са в София. Новата област, в която е установен коронавирус, е Сливен.

Установени са и 2 нови случая в Благоевград, един в Плевен, 2 в Пловдив.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тир аварира, опашките продължават
Отмениха забраната за влизане на тирове, пътуващи за Турция

Летище Узунджово пустее/видео/
Пращат чакащите тирове от магистралата на летище „Узунджово“

Затвори