3 230 лв. събра с благотворителен концерт ДМЦ в Димитровград

0

3 230 лв. събра снощи благотворителният концерт „Обичам те, мамо“ на димитровградския Детски и младежки център.

Средствата са от продажбата на покани и от дарителската кутия, поставена на входа на спортна зала „Младост“ преди началото. В концерта се включиха деца от всички състави и школи на димитровградския център и възпитаници на музикалното училище „Христина Морфова“ в Стара Загора от класа по поп и джаз пеене на Надя Тончева.

Днес средствата ще бъдат преведени по сметката на 7-годишната Михаела, която вече 6 години се бори със Сарком на Юинг и в момента в Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“ се провежда изключително скъпа имунотерапия, чиято обща стойност е над 400 000 евро и не се поема от Здравната каса. Затова в началото на годината семейството на момиченцето стартира благотворителна кампания „Бъдеще за Михаела“, в която се включват стотици добри хора от страната и чужбина. Необходими са още около 200 000 лв. До момента със събраните дарения са заплатени два курса имунотерапия, всеки от които на стойност 113 000 лв.

По-рано с благотворителен мартенски базар Детският и младежки център в Димитровград събра в помощ на Михаела още 510 лв. В залата снощи бе и бащата на момиченцето Венцислав Ангелов, който благодари за подкрепата, която получават в тежкия за цялото семейство момент.

Набирането на средства продължава и в интернет дарителската платформа HelpKarma с кампанията “Бъдеще за Михаела”, както и по Дарителската сметка:

УниКредит Булбанк, клон Димитровград

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

BIC UNCR BG SF

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриха наркотик в двама свиленградчани
Окрадоха 11 кг салами и златен ланец

8 задържани при акция на МВР в Харманли и Симеоновград
8 задържани при акция на МВР в Харманли и Симеоновград

Затвори