2815 в Димитровград сменят кюмбетата с климатици по проект

0

Подмяната на стари отоплителни уреди с климатици по проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград” стартира от 7 февруари, съобщават от администрацията. Това е станало ясно на проведена днес среща между кмета Иво Димов, ръководителя на проекта Марияна Христова и управителя на фирмата-изпълнител Атанас Лозанов.

От утре представител на фирмата, която координира процеса, ще се свързва по телефона с първите 100 одобрени, по поредността на сключване на договорите. Гражданите, които желаят монтажът да е още сега, в отоплителния сезон, ще трябва да заявят съгласието си с подписване на декларация. От фирмата-изпълнител ще уговорят с тях удобен ден и час. До седмица след монтиране на новите климатици хората ще трябва да предадат старите си печки на твърдо гориво на друга фирма, оторизирана да извършва тази дейност.

Старско

По проекта 2815 климатика трябва да бъдат монтирани до 31.12.2023г., когато изтича срокът за изпълнение.
Вчера изтече срокът и по другата процедура за подаване на оферти от доставчици на отоплителни устройства за битово отопление на газ, пелети и радиатори.

Проектът е най-големият, реализиран в момента от община Димитровград и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, като стойността му е 7 555 396 лева. 7 общини в страната са одобрени за такива проекти и Димитровград е една от тях, като е втората, която преминава към реално изпълнение на дейностите по монтаж на новите климатици. До момента само София е стартирала тази процедура, посочват от кметството в Димитровград.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Зов за помощ! Баща на две деца се нуждае от скъпо лечение
Зов за помощ! Баща на две деца се нуждае от скъпо лечение

Германия обяви цяла България за рисков регион
Норвегия отменя карантината за неваксинирани пътници

Затвори