24-часово състезание стартира на картинг пистата в Хасково/ВИДЕО/

0
Divel

250 пилоти от 15 нации стартираха в картинг надпревара. Състезанието започна в 12:30 часа на пистата в Хасково. То е третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост.

За първото място ще се състезават 42 отбора разпределени в две категории. В това издание различното е, че и двете категории Gold и Pro ще бъдат изравнявани килограмите до 84 кг. Категория Gold ще се състои от 7 до 9 пилота в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория Pro.

Старско

В надпреварата срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие: многократният шампион на България и Европа- мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт – Олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът– Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

И в това издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение на пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта.

За поредна година организаторите ще подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Глобиха почерпен ловец
Стартира ловния сезон – вижте какво и кога може да се стреля

Гришо достигна осминафиналите на Australian Open
Гришо се класира на полуфинал в Сан Диего

Затвори