200 творби на художници от школа Колорит с изложба “Преплитане”

0

„Преплитане“ е изложбата на школа „Колорит“, която тази вечер събра десетки деца и родители, ценители и любители на изобразителното изкуство в Хасково.

Гост на официалното откриване беше кметът на Община Хасково Станислав Дечев. Той поздрави ръководителя на школа „Колорит“ Веселина Делчева, родителите на талантливите художници и самите малки и пораснали творци. В годишната експозиция на школата са представени над 200 творби от различни техники на малките художници от „Колорит“.

Традиционно двама от талантите на школата представиха свои самостоятелни експозиции. Тази година това са безспорните открития Ивайла Владимирова и Недялко Узунов. Те са участвали в над 30 изложби на школа „Колорит“, носители са на десетки награди от национални конкурси. Сега всеки от тях е избрал да се реализира в различна професионална сфера, но със сигурност ще останат свързани с изкуството.

Веселина Делчева благодари на кмета Станислав Дечев за това, че цени и уважава труда и таланта на децата на Хасково. Годишната изложба на школа „Колорит“ при ОНЧ „Заря -1858“ е експонирана в РИМ Хасково и РБ „Христо Смирненски“.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
С водосвет дадоха старт на жътвата в димитровградско
С водосвет дадоха старт на жътвата в димитровградско

Джудистите на Хасково с три медала от Балканиада в Клуж
Джудистите на Хасково с три медала от Балканиада в Клуж

Затвори