200 полицаи гониха за парлама, 240 се заклеха в парламента

0

Тънка е линията между парлама и парламент. Едното е от турски, другото иде от френски.

Парлама от турски значи блясък или изблик. Преносно у нас значението е “на парче” и “на дребно” или метафорично – цялата пара отива в свирката. Парла от италиански, а може би по латински да значи говоря, а парламент е разговор – съвещание. По нашему всичко е парлама, засега.

Старско

За парлама 200 от МВР гониха пастир около село Сърница, 240 се заклеха в парламата, пардон – парламента. От тези 240 много малко знаят какво е казарма и че автомат, не е само машина за пускане на пари и кафе. Автоматът има спусък, цев, приклад и пълнител с патрони.

Преди клетвата им тези 240 трябваше да дойдат да гонят Салим от Сърница. Резултатът щеше да е аналогичен на реалния, защото, докато всичката пара отиваше в традиционно в свиркта, обикновен раб божий свърши работата на 200 ченгета и 240 депутати.

Възпей, Музо, оня гибелен гняв на Ахила Пелеев, който донесе безбройни беди на войските ахейски, прати в подземното царство душите на много герои, тях пък самите предаде за плячка на стръвните псета, пир за грабливите птици.

Горният абзац е за 240-те ни “спартанци” в Народното събрание и с напомнянето, че не им вярваме, засега. Най-лесно е те да предадат Термопилите, а не да измрат там. Нека си знаят, че българите са ги избрали, но не ги обичат. Да ви е ясно, парламисти 47-ми!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:[email protected],  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Васил Матвеев: Перфектно проведена операция(ВИДЕО+СНИМКИ)
Спецпрокуратурата и ГДБОП с акция в Хасковско

6 километра шествие срещу мръсния въздух блокира бригадирския град(ВИДЕО)
6 километра шествие срещу мръсния въздух блокира бригадирския град(ВИДЕО)

Затвори