200-годишна къща застрашава минувачи

0
Divel

Близо 200-годишна къща застрашава да се срути, жалват се съседи. Двуетажната каменна постройка се намира на ул.”Трапезица” 4 в Хасково. Обезпокоени комшии са подали сигнал до общината още през есента.

“Претеснението ни идва от това, че постройката е поддала. Едната носеща колона се е килнала, а от задната част към двора вече е започнала да се срутва. Улицата там е тясна и възможността от неприятен инцидент никак не е малка”, притеснява се съседът Тодор Николов.

Старско

След пуснатата жалба в Общината, служители са констатирали, че тук живее човек, но на 12 декември, миналата година, живущият Марин почива. “Трите му сестри казват, че не ги интересува и искат да продават имота”, коментира Николов.

Комшиите обаче се притесняват, че самата продажба може да се проточи във времето. А къщата в тясната пресечка е опасна и е пред срутване. Пред нея в непосредствена близост има и електрически стълб.

“15 човека сме се подписали в жалбата и се надяваме за скорошно решение на проблема”, казва другият съсед Живко Манолов.

Още приживе те искали да помогнат на покойния Марин, но той отговарял, че не желае да се мести от къщата си.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Чипирай се нежно
1/3 от заетите в образованието искат ваксина срещу COVID-19, държавата дава 10 лева за бита инжекция

40 литра на кв.м. дъжд в Маджарово, ситуацията в областта засега е спокойна
40 литра на кв.м. дъжд в Маджарово, ситуацията в областта засега е спокойна

Затвори