20 години Дневен център „Марина“

0
Divel

20 години от създаването си празнува днес Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ Хасково.

Празникът е двоен, защото днес една година от откриването си отбелязва и Дневният център за пълнолетни лица с увреждания. Гости на празничното тържество бяха заместник кметът на Хасково Танер Емин, началникът на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Златка Караджова, представители на Агенцията за закрила на детето, на НПО, родители и приятели на децата от Центъра.

Старско

През 20-те години на съществуване на Дом „Марина“ тук са били 217 деца с увреждания. В социалното заведение те получават подкрепа, обучават се, играят заедно, придобиват умения. Управителят на „Марина“ Таня Ганева благодари на родителите за доверието към работещите в социалната институция, на служителите за всеотдайната работа и на община Хасково за подкрепата към децата и към работещите тук.

Днес възпитаниците на „Марина“ поздравиха гостите с танци и песни. Маг Тео разкри някои от тайните на илюзионистите, а кулминацията на празника настъпи, когато бяха разрязани тортите, подарени от община Хасково рождения ден на дом „Марина“.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БФС с нов проект за децата, но без Хасково
БФС с нов проект за децата, но без Хасково

Зажънаха лимеца на свещената нива край Рабово
Европейски зелен пакт: Нови инициативи за насърчаване на биологичното земеделие

Затвори