20-годишен мъж удари горски стражар

0

Районна прокуратура-Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо А.Ш., на 20 г., за това, че на 3.12.2017 г. край гр.Хасково е причинил на длъжностно лице – „горски стражар“, при изпълнение на службата му, леки телесни повреди.

Служителят е с кръвонасядания и отоци по лицето и ръката. Установено е, че на 3 декември 2017 г., в местност край гр. Хасково, обвиняемият и негови познати отишли с няколко каруци да събират дървесина, без да притежават разрешение. След като натоварили дървата, тръгнали да се връщат към града. Двама горски стражари, които патрулирали в района и пътували със служебен автомобил, подали сигнал на движещите се в каруците да отбият и спрат, като няколко пъти повторили и указанието си устно. Прозорецът на служебния автомобил бил отворен. Пострадалият горския стражар бил облегнал лявата си ръка на вратата и се виждала част от лицето му. Вместо да спре и да изпълни указаното му от служителите, обвиняемият А.Ш., който бил в една от четирите каруци, движещи се заедно, замахнал с пръчка, с поставен на нея гумен ремък, използвана от него като камшик за коня, като през отворения прозорец ударил пострадалия в областта на лицето и в ръката.

По делото са били разпитани свидетели, извършени експертизи, събрани гласни и писмени доказателства и др. Предстои Районен съд-Хасково да насрочи първо заседание. Наказанието, което е предвидено за престъплението, в което е обвинен А.Ш., е до 3 години „лишаване от свобода“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мерцедес се запали в движение

Превишена скорост и износени гуми са причинили ПТП-то на пътя за Узунджово

Затвори