2,4 г затвор за брокерка, мамила със земеделски земи

0
Divel

49-годишната Лили Божинова от Свиленград е осъдена на 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим за измама при сделки със земеделски земи, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратурура в Пловдив.

Присъдата е наложена от Районен съд – Свиленград по обвинителен акт на Районната прокуратура-Хасково. Според обвинението в периода от 25.06.2018 г. до 10.07.2018 г. като брокер на недвижими имоти, с цел да си набави имотна облага, е заблудила жена, че ще й съдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на три села в община Свиленград.

Старско

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемата е признала всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

През юни 2018 г., Божинова се свързала по телефона с пострадалата жена. Тя и съпругът й се занимавали със земеделие и наемали земя за отглеждане на различни култури. Твърдяла, че е брокер на недвижими имоти и че разполага с данни и информация за ниви на обща площ 34 декара, които се продават в землищата на селата Дервишка могила, Райкова могила и Мустрак, общ. Свиленград. Тя твърдяла, че собствениците им ги предлагали на изгодни цени. Успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, но искала предварително да получи парите за тях. Така на няколко пъти пострадалата изпратила на мнимата брокерка, по посочени сметки, общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са възстановени и сделките на се сключени.

Лили Божинова е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на с. Маточина, общ. Свиленград. Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ремонтират банята в националния курорт Минерални бани
Ремонтират обществената баня в Минерални бани по проект

Лолита е до Гришо в Мелбърн
Лолита е до Гришо в Мелбърн

Затвори