190 са случаите на коронавирус у нас (ВИДЕО)

0
Divel

Към днешна дата потвърдените случаи на заразени с COVID-19 у нас са вече 190. Това съобщи на редовния брифинг генерал-майор Венцислав Мутафчийски, който е ръководител на Националния оперативен щаб.

Повечето случаи са в София, като в Плевен има 1 нов заразен.

Старско

“Не е казано, че трябва да се направи тест на всеки пристигнал от чужбина. Те са над 10 000, така че това е невъзможно. Ако има задух и проявява симптоми, трябва да се свърже с личен лекар и да бъде прегледан”, каза още Мутафчийски.

Генерал Мутафчийски обясни, че при установен заразен от коронавирус се лекуват в болница, а след като болните бъдат настанени в здравното заведение не означава, че болницата ще се затвори.

“За последните две седмици, прибиращите се българи в страната са около 200 000. 8 000 са се прибрали със самолет за последното денонощие, а около 15 000 по сухоземните граници”, съобщи още генерал Мутафчийски.

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
“Аерофлот” спира полетите си до България и редица страни
“Аерофлот” спира полетите си до България и редица страни

Дъжд, гръмотевици и градушки в началото на седмицата
С валежи от дъжд и сняг започва новата седмица

Затвори