19 са новите случаи на коронавирус в страната

0

Новите случаи на коронавирус у нас са 19. С това общият брой на заразените в страната става 2427. Това обявиха от Националния оперативен щаб на редовния сутрешен брифинг, съобщи НОВА.

Това обявиха от Националния оперативен щаб
Новите случаи на коронавирус у нас са 19. С това общият брой на заразените в страната става 2427. Това обявиха от Националния оперативен щаб на редовния сутрешен брифинг.

За пореден ден броят на излекуваните е по-голям от този на новозаразените – 32. За денонощието са починали четирима души.

“Забавяме увеличаването на броя на случаите. Имаме спад в заболеваемостта, но това не значи да не спазваме мерките, да се събираме много хора на едно място и да не носим маска”, заяви проф. Тодор Кантарджиев, който представи данните на Щаба.

На територията на област Хасково през изминалото денонощие са взети и изследвани пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал на МБАЛ-Хасково и три на пациенти, настанени в същото лечебно заведение. PCR-тестовете им са отчели отрицателни резултати.

Всички контактни лица на последния потвърден случай с COVID 19 от хасковска област са установени. Предприети са всички противоепидемични мерки и на лицата са връчени предписания за поставяне домашна карантина. 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стотици се молиха на Ямача на Рамазан Байрам
Стотици се молиха на Ямача на Рамазан Байрам

Честит 24 май!
Честит 24 май!

Затвори