19 години празнува Дневният център за деца и възрастни с увреждания „ Марина“

0

Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов и Иванка Христозова, майка на Марина, момичето на чието име е наречен центъра.

Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания , затова той носи нейното име.

Беливанов пожела на децата все така да са борбени и позитивни и да имат много поводи за празници. Той припомни, че от тази година община Хасково разшири предлаганите услуги в „Марина“ като създаде център за дневна грижа за възрастни с увреждания. До сега центърът бе само за деца и младежи, а на възрастните се налагаше да пътуват до други градове или близките им напускаха работа за да могат да се грижат за тях. Оказва се, че тази грижа е изключително необходима защото вече са заети 39 от общо 40 места за възрастни в центъра. Запълнен е и капацитета за деца и младежи. За да бъде обособен новият център за възрастни с увреждания в сградата на „Марина“ бе монтиран подемник за инвалидни колички и бяха преустроени помещения пригодени за хора с увреждания. Освен това допълнително бяха привлечени на работа специалисти.

Родителите изразиха задоволството си от полаганите грижи от рехабилитатори и различни специалисти, съобразени с нуждите на ползващите услугата. За да е по-весел празника помогна и актрисата Силвия Предова, която по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
23 милиарда лева реализира сивата икономика за година/ВИДЕО/

Полиция
Спипаха джип и установиха кражба на плеър от кола

Затвори