17 г. затвор за убилия хазайката си заради прегорели наденици

0

17 години затвор при строг режим определи днес Хасковският окръжен съд за 55-годишния Петко Панков. Той е признат за виновен, че на 26 юни 2020 г., на ул. „Бузлуджа” в Димитровград, с особена жестокост – чрез продължително нанасяне на множество силни удари с френски ключ в областта на тялото и крайниците, умишлено е умъртвил 62-годишната си хазайка по особено мъчителен за нея начин.

Ударите са довели до множествена травма – кръвонасядания на гръдния кош, включително на подкожните меки тъкани и мускулатурата; счупване на три ребра, масивни множествени подкожни кръвонасядания и подкожни травматични джобове по горните и долните крайници; разкъсно-контузни рани по пръсти на лявата ръка, по лявата и дясната подбедрици. Жената е изпитвала изключително силни и продължителни болки, сочат от прокуратурата.

Старско

На 26 юни 2020 г. в Димитровград, след възникнал конфликт, който преминал във физическа саморазправа, Панков е нанесъл жесток побой над пострадалата, причил телесни увреждания, несъвместими с живота и тя починала.

Повод за възникналия скандал станали прегорели наденици. След като изпил няколко ракии Петко Панков помолил хазяйката си да наглежда скарата и отишъл до близкия хранителен магазин. Тя обаче, прегорила надениците му, за което след като се върнал, той я нападнал и пребил до смърт. След като изпаднала в безсъзнание, мъжът позвънил на спешния телефон и съобщил, че е заварил хазяйката си в безпомощно състояние.

Зад гърба си Пенков има солидно криминално и съдебно досие, като е осъждан за закана за убийство и кражби. Присъдата на Хасковския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
892 хил. лева предвижда инвестиционната програма на ВиК за 2022 година
892 хил. лева предвижда инвестиционната програма на ВиК за 2022 година

Анастас Караиванов: Моля се детето да оцелее(ВИДЕО)
Собственикът на вълкодава от Въгларово окончателно на свобода

Затвори