17 двойки с помощ от Община Хасково за инвитро и инвиво

0

17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково през 2024 година за инвитро и инвиво процедури, съобщават от администрацията.

Определена със заповед на кмета Станислав Дечев комисия за финансово подпомагане на процедури инвитро и инвиво на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми на територията на Община Хасково, разгледа подадените 17 заявления. Комисията установи, че всички отговарят на условията и ще бъдат подпомогнати финансово от Община Хасково. Общата стойност на целевите средства заложени в тазгодишния й бюджет е 100 000 лв.

На следващо заседание на Общинския съвет ще бъде предложено на общинските съветници да приемат решение за отпускане на конкретна сума за всяка от одобрените двойки за инвитро и инвиво процедури.

Община Хасково подпомага семейства, лица и двойки с репродуктивни проблеми от 2014 г. До сега благодарение на тази инициатива са се родили 33 бебета. Общо подпомогнатите двойки през годините са 179. През миналата 2023 г. 30 двойки получиха финансиране за процедури, които ще им дадат възможност да сбъднат най- съкровената си мечта-да станат родители.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасково пред сложно решение за санирането на блокове (ВИДЕО)
Община Хасково обяви обществена поръчка за санирането

Инфрактни балотажи в Горно Войводино и Клокотница
ЦИК определи номерата на партиите в бюлетината за изборите за общински съветници в Хасково

Затвори