15 ученици от Германия на посещение в Езиковата

0

15 ученици от Германия са на ученически обмен в хасковската Езикова гимназия проф. д-р “Асен Златаров”.

Днес в училището се проведе среща между ръководството, на която присъства и кметът на Хасково Добри Беливанов. Темата на разговор между 15-те немски десетокласници бе “Европа – наш общ дом, наша отговорност”.

Младежите са тук в резултат на международен младежки обмен, който от училището са започнали през миналата година. Първо група от 15 гимназисти от Езиковата през месец май миналата година са били на посещение в Германия, а сега немците връщат визитата.

“Това е чудесна инициатива – да има връзка между нашите деца и децата от Германия. Това ще бъде едно много добро сътрудничество между нашите ученици и учениците от Германия. Едно, че ще завържат добри приятелства, надявам се и учениците ни ще усъвършенстват немския, а гостите ще научат български.”, това каза в приветствието си кметът Добри Беливанов.

За гостите е предвидена цяла програма, която включва различни събития. Те ще са в Хасково до края на седмицата. От школото смятат да запазят отношението си и всяка година да правят обмен на ученици.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Линейка
Кола уби работник

Съд
Прокурор от Хасково участва в „Годишен семинар в областта на наказателното право в ЕС“

Затвори