14 партии и коалиции в борбата за кмет на Хасково, местна коалиция получи отказ от ОИК

0

Общинската избирателна комисия отказа да регистрира местна коалиция „СПАСИ ХАСКОВО“ (ПСД, ССД) в изборите за общински съветници на 29 октомври 2023 г. Мотивът е, че наименованието й не отговаря на изискванията на Изборния кодекс. На формацията бе даден 3-дневен срок, в който да отстрани пропуските. В подаденото ново заявление за регистрация днес, наименование отново не е съобразено с изискванията, става ясно от решението на ОИК

„Наименованието на местна коалиция съдържа само наименованието или абревиатурата на една от участващите в нея партии или коалиции регистрирани в ЦИК. Към наименованието на местната коалиция не може да се добавят други думи, букви, цифри и знаци. Наименованието или абревиатурата на участващите в местната коалиция партии и коалиции може да се добавя в скоби към наименованието или абревиатурата на местната коалиция“, се посочва в решението на ОИК-Хасково.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

Днес изтече последния срок за регистрация на партии и коалиции за участие в местните избори. 14 партии и коалиции са се регистрирали за изборите за кмет на Община Хасково, а за общински съветници са 22.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха 80 кг канабис
Заловиха жител на Банкя след употреба на канабис

Обновено е междублоковото пространство на бул. „Левски“ в Хасково
Обновено е междублоковото пространство на бул. „Левски“ в Хасково

Затвори