136 първолака прекрачиха прага на ОУ “Иван Рилски”(ВИДЕО)

0

136 първолака прекрачиха прага на ОУ “Иван Рилски”. Тържественото откриване на новата учебна година започна в 9,30 часа с празнична програма.

Директорът на учебното заведение Тонка Ченгелова поздрави всички ученици, учители и родители.

“За 154 път ОУ”Иван Рилски” отваря широко своите врати за всички вас, скъпи наши ученици. Предстоят ви нови срещи с учителите и нови запознанства, не се страхувайте от неизвестното – бъдете любопитни, мотивирани, задавайте въпроси, търсете отговори, търсете винаги доброто около вас. На добър час!, каза Тонка Ченгелова.

Първият училищен звънец удари днес във всички училища в Община Хасково.

„Скъпи ученици, днес влизате в приветливите класни стаи не само, за да трупате знания и опит за себе си. От днес Вие ще пишете поредната страница от историята на училището си. Затова приемете с уважение неоценимата помощ на Вашите учители и работете заедно с тях, за да израствате“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Хасково Станислав Дечев, изпратен до всички училища в общината.

Градоначалникът гостува на церемонията по откриване на новата учебна година в СУ „Васил Левски“ Хасково. „Днес във всяко училище в Община Хасково бием първия училищен звънец, за да тръгнем за пореден път заедно по пътя на надграждането, израстването и успехите! На добър час!“, заяви Станислав Дечев. В СУ „Васил Левски“ учат 760 ученици, първолаците са 80, настанени в слънчеви и модерни класни стаи, съобщи директорът Милена Михайлова.

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на откриването на учебната година в ОУ „Христо Смирненски“, заместник-кметът Динко Тенев поздрави преподавателите и учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, заместник-кметът Танер Емин и секретарят на Община Хасково Пламен Лечев станаха свидетели на празника в ОУ „Св. Иван Рилски“.

Днес всички 760 първокласници получиха образователната и занимателна книжка „Как играят буквите?“ на Христина Петрова, която е специалният подарък за всеки първолак от община Хасково. Други 700 деца от подготвителните предучилищни групи в детските градини и училища също получиха подаръци – забавните книжки „Бърборино“.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Спаси Хасково
Спаси Хасково

21 994 ученици в класните стаи на 80 училища от област Хасково
21 994 ученици в класните стаи на 80 училища от област Хасково

Затвори