13 нови случаи на коронавирус, общо са 624 (ВИДЕО)

0
Divel

За последните 24 часа новите потвърдени случаи на коронавирус у нас са 13, от които 5 са настанени в болница. Общият брой на заразените е 624 Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Общо изследваните за последното денонощие са 494. 230 души са настанени в болница, от които 33 души са в интензивен сектор.

Старско

От новите случаи по административни области са както следва: София (8 случая), Кюстендил (1 случай), Пазарджик (1 случай), Велико Търново (1 случай) и Русе (2 случая).

От всички 624 диагностицирани – 350 (56%) са мъже и 274 (44%) жени.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 33 души.

Нови 6 души са излекувани и така общо са 54 – 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години. Починалите са 24.

“По репортажите се вижда, че улиците в чужбина са празни, в България са пълни. Най-вероятно това ще ни се отблагодари някой ден”, заяви генерал Венцислав Мутафчийски.

“Средната възраст на починалите в Италия е висока иначе и там имат млади хора, които са починали. При нас средната възраст е 65 години за 24 случая. От всяка възрастова група могат да се разболеят хора, както от всяка група човек може да бъде с тежко протичане на болестта”, уточни генералът.

“Малкият брой на положителните проби може да се тълкува само по един начин. Още първите анализи, които се направиха от Китай, много добре звучаха – Две седмици, ако преди възникване на епидемията, се вземат мерки – с близо 70% намалява броят на заболелите. Ако се направи с три седмици, намалява с около 80%. Това е израз на правилно взетите мерки и навременно взетите мерки, а не на нещо друго”, каза проф. Мутафчийски.

“България не изнася защитни облекла, защото все още не е наситила собствения си пазар и то най-вече звената, които наистина са на предна линия срещу борбата коронавирус инфектирани”, обясни проф. Мутафчийски.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БЧК набира студенти медици за доброволци
БЧК набира студенти медици за доброволци

Георги Костов: Къде да е новият пункт? /ВИДЕО/
МВнР: Турските власти освобождават от карантината българските шофьори на ТИР-ове

Затвори