122 нови случаи на COVID-19 в областта, сред заразените са 5-ма медици

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 122 нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Починали са 2 двама души, излекувани са 5 човека.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 50; Димитровград – 38; Харманли – 12; Свиленград – 8; Тополовград – 2; Любимец – 1; Симеоновград – 5; Минерални бани – 2; Ивайловград – 2; Стамболово -2.

Старско

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са лекар и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Хасково, лекар от доболничната помощ от община Свиленград и медицинска сестра от община Харманли.

Починали са мъж на 66 години от община Симеоновград, диагностициран на 17 ноември, с диабет и хронично бъбречно заболяване и мъж на 72 години от община Стамболово, диагностициран на 14 ноември, с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2098. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 124. На домашно лечение са 1263 човека, починали са 109, а напълно излекувани са 602 човека.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Какво предвижда проектобюджетът за 2020 година?
Минимална работна заплата става 650 лева

Полицаи и пожарникари: Обидени сме, останахме недооценени (ВИДЕО)
Окончателно: 15% по-високи заплати в МВР

Затвори