118 нови случаи на COVID-19 в Хасково, пламна Дома за възрастни в Пъстрогор

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирусна инфекция.

Починали са 6 души и е излекуван 1. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 43; Димитровград – 19; Харманли – 5; Свиленград – 26; Тополовград – 7; Любимец – 2; Симеоновград – 10; Минерални бани – 6.

Старско

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград. Положителна е и преподавателка от ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа.

Положителна е и детегледачка от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – гр. Хасково. Предстои в Центърът да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

От 110 PCR теста направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор, положителен резултат са отчели 24 (13 потребители и 11 – персонал). Всички те са безсимптомни. Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.

Починали са: мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания;
мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване; мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет;
жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134. В МБАЛ-Хасково са настанени – 50. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 18. В МБАЛ-Харманли са настанени – 20. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 20. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 15. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 11. На домашно лечение са 1359 човека, починали са 115, напълно излекувани са 603 човека, а под карантина – 1028.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иде нова бежанска вълна по 1 май и Гергьовден
Издирват 22-годишен крадец в Хасково

Мария Габриел натиска за жените за киберсигурността в Европа
Мария Габриел: Регионите и градовете са ключови в изграждането на иновативни регионални и местни общности

Затвори