108 дози от ваксината срещу COVID-19 пристигат утре в Хасково

0
Divel

Ваксинирането в областта продължава. Утре екип на РЗИ-Хасково ще достави партида от 108 ваксини срещу COVID-19, предназначена за медици и стоматолози от Хасковска област.

Ваксините са заявка от болничните заведения и са разпределени между МБАЛ-Хасково, МБАЛ-Димитровград, МБАЛ-Хигия и Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец. Те ще бъдат поставени до края на седмицата – докладваха пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова от Регионалната здравната инспекция – Хасково.

Старско

През днешния ден завърши реимунизацията на първите ваксинирани от областта. Следващата седмица ще се осъществи и реимунизацията на втората група ваксинирани – допълниха от РЗИ.

Междувременно в областта започва и масово тестване за коронавирус на педагогическия и непедагогически персонал, заради връщането на част от учениците от горните класове в класните стаи. Тестването с антигенни тестове ще започне на 25 януари и трябва да завърши на 3 февруари.

Доброволно е и ще се извършва в училищата. Общо 3 199 са работещите в сферата на образованието. 2 362-ма са учителите, съобщиха от РУО – Хасково. От там коментираха, че нараства броят на желаещите да се ваксинират.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Скерлев с нов отбор, освободиха Алексиев
Скерлев с нов отбор, освободиха Алексиев

КЕВР разреши на българската "Еврохолд" да придобие активите на ЧЕЗ
КЕВР разреши на българската “Еврохолд” да придобие активите на ЧЕЗ

Затвори