100 литра дъжд в Хасковско, пътят за Динево остава под наблюдение

0
Divel

За последните три денонощия в община Хасково са паднали около 100 литра на квадратен метър дъжд.

Обстановката в община Хасково към този е спокойна. В момента под наблюдение остава пътят за с. Динево и река Харманлийска, която минава през селото. Нивото й е малко под котата на преливане. Всички диги са здрави. Има само един разлив в ниската част на коритото на реката в селото, от който частично са засегнати площи в стопански двор. Няма залети жилищни сгради или селскостопански постройки, в които се отглеждат животни.

Старско

Хората са спокойни, няма нарушение в електро и ВиК-захранването, увери заместник-кметът Динко Тенев, който заедно със секретаря на общината Пламен Лечев следи ситуацията в общината. Дежурните екипи на противопожарната служба и полицията остават да следят обстановката.

Пътят Войводово – Орлово е проходим. Там, въпреки голямото количество дъжд, пътят в най-ниската му част остана проходим и не се наложи затваряне. В село Клокотница нивото на реката също се качи сериозно, но до излизане от коритото не се стигна.

Всички язовири на територията на общината са под наблюдение.

В Хасково на ул.“Дунав“, участъкът между бул. „Раковски“ и ул.“Булаир“, беше отворен за движение в 16 часа след обяд. Отводняването му отне няколко часа. Преминаващите от там шофьори трябва да бъдат внимателни, защото в най-ниската част на отсечката продължава да се събира вода.

Валежите в област Хасково намалят, а обстановката в община Ивайловград се нормализира. След като по-рано днес река Бяла заля участък от пътя в района на с. Гугутка, по информация от община Ивайловград – участъкът на водостока вече е обезопасен и движението към с. Меден бук е проходим за леки автомобили. От общината съобщават, че в района няма бедстващи хора и няма населени места без ток и вода.

По данни на оперативните дежурни се очаква язовир Студен кладенец да достигне кота на преливане до 1 час и поради това ще започне контролирано изпускане на водата от язовира. Другият язовир от Каскада „Арда“ Ивайловград има още 22 часа докато достигне кота на преливане.

Нивото на река Харманлийска в община Харманли към този момент е 4,50 м, нивото на река Марица при община Харманли е 2,72 м, нивото на река Марица при община Димитровград – 1.44 м, нивото на река Марица при община Свиленград – 1.73 м.

Тази нощ се очаква дъждовете да спрат. Температурите обаче ще паднат значително. Има опасност от заледявания.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Река Бяла при село Гугутка излезе от коритото
Река Бяла при село Гугутка излезе от коритото

Заловиха 500 000 медицински маски на Капитан Андреево
Хванаха 63 000 контрабандни маски на границата

Затвори